.

Българският отбор „София Кар Моторспорт“и създателят на болида Росен Даскалов бяха обявени от феновете в Монца за най-добър отбор с най-бърза кола

25-04-2016

Внезапна повреда в алтернатора извади от пистата водача във втория кръг на състезанието в Монца - българския болид Sin R1 GT4, пилотиран от Андреас Гюлден.

След първите места в тренировките и в квалификацията за европейските GT4 серии, българският тим стартира първия кръг с наказания - 15 секунди в бокса и с общо 65 кг тежести, които доведоха до второ място в първия ден на състезанието.

Заради настъпване на бялата линия от Анди Гюлден в събота, отборът получи 30 секунди наказание, с което му отнеха второто място и остана осми.

Други два автомобила Sin R1 GT4 участваха по същото време в състезанието Pirelli World Challenge, проведено в Бирмингам, Алабама.

Болидите отново донесоха две първи места, едно четвърто и едно пето, с което се утвърдиха като най-бързите коли за своя клас.

За първи път в спортната ни история професионалният ни отбор „София Кар Моторспорт“ и първият български производител на спортни и състезателни автомобили Sin Cars си партнира с един от най-добрите отбори в Европейските GT4 серии – немският Mathol Racing. Mathol Racing е дългогодишен шампион във VLN сериите (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring), както и на 24 часа на Нюрбургринг.

Разгледайте снимки от Монца тук: https://www.facebook.com/PristaOil/

назад