.

Да хвърлим повече светлина върху... Havoline ProDS VB SAE 0W-20

03-05-2023

Като следващ етап от тази поредица характеристики, разглеждаща в дълбочина продуктите от гамата на Texaco, насочваме вниманието си към Havoline ProDS VB SAE 0W-20, първокласно синтетично моторно масло за икономия на гориво, което предлага няколко предимства за потребителите.

 

Какво точно представлява то?

Havoline ProDS VB SAE 0W-20 е специално разработен със съвременна технология добавки, за да отговори на изискванията за смазване на двигателя на VW 508.00/509.00 на Volkswagen. Универсален по своя характер, този продукт е подходящ за най-новите бензинови двигатели на Volkswagen-Audi с директно и индиректно впръскване на гориво, както и дизелови двигатели с директно впръскване, всички дизелови леки автомобили със системи за последващо третиране на отработените газове - дизелови филтри за твърди частици (DPF) и хибридни леки автомобили.

Какво означава това за потребителите?

Водачите на бензинови, дизелови и хибридни леки автомобили с нискоемисионни и икономични двигатели на Volkswagen-Audi, могат да разчитат на това моторно масло за удовлетворяване на изискванията за смазване на техните двигатели [CC1]. Формулацията на продукта е проектирана да осигурява високо качество на представянето и защита за двигателите, а нисковискозните й характеристики съвместно с усъвършенстваната система от добавки, работят за подобряване на горивовфективността на автомобила.

Нещо повече, технологията със средно ниво на SAPS (сулфатна пепел, фосфор и сяра) на продукта е проектирана за защита на катализаторите и дизеловите DPF системи, което допринася за по-ниските емисии. Надежден избор за потребителите, Havoline ProDS VB SAE 0W-20 съдейства за обезпечаване на оптимален експлоатационен живот на двигателя чрез защита на цилиндрите, буталата, пръстените и клапаните от износване и корозия.

В допълнение, продуктът е разработен за диспергиране на саждите и третиране на шлама, което способства за предпазване на двигателя от износване. Потребителите могат да са спокойни, че при студен старт изпомпваемостта му при ниска температура ще помогне за бързата циркулация на маслото и минимизиране на износването на жизненоважните компоненти на двигателя.

В кои превозни средства трябва да се използва?

Продуктът се препоръчва за автомобили, за които се изисква моторно масло с одобрение съгласно VW 508.00/509.00, или с други думи, масло VW Blue Oil. Havoline ProDS VB SAE 0W-20 е подходящ за бензинови, дизелови и хибридни леки автомобили, отговарящи на изброените по-горе спецификации. Потребителите обаче трябва да имат предвид, че моторното масло не е обратно съвместимо с масла от предходни категории, отговарящи на други действащи и излезли от употреба спецификации на VW/Audi за моторни масла. Тъй като продуктът е неподходящ за някои двигатели, водачите на моторни превозни средства винаги трябва да ползват за справка експлоатационната книжка на автомобила, когато установяват дали същият може да се използва в тяхното превозно средство.

Отговаря ли моторното масло на спецификациите на други производители?

Havoline ProDS VB SAE 0W-20 отговаря също и на спецификациите за експлоатационни характеристики за Porsche C20 и Volkswagen VW 508.00/509.00.

За да научите повече за Havoline ProDS VB SAE 0W-20, кликнете тук.

https://www.texacolubricants.com/en_uk/home/learning/from-chevron/personal-rec-vechicles-and-equipment/Shining-the-light-on-Havoline-ProDS-VB-SAE-0W-20.html

назад