.

Пламен Бобоков е удостоен с отличието „ Златна значка - Русе“

05-05-2016

Днес, в навечерието на 6 май, празника на град Русе, крупният индустриалец и всепризнат меценат Пламен Бобоков получи заслужено признание от своите съграждани за дългогодишния си труд, достойно и отговорно отношение към Русе, неговото добруване и развитие, чрез връченото му отличие „Златна значка - Русе“.

„Това, което сте направили и правите за град Русе, Ви отрежда достойно място сред Посланиците на нашия град“, заяви при връчването му в Общината кметът Пламен Стоилов. На тържествена церемония-концерт в Доходното здание на града, тази вечер, на Председателя на Съвета на директорите на „Приста Ойл Груп“ ще бъде връчено и званието „Почетен гражданин на Русе“, присъдено му за безспорен принос в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на Русе, а също и за нестихващото щедро дарителство през годините. Освен със сериозния устойчив международен бизнес, който притежава и ръководи заедно с брат си Атанас Бобоков, Пламен Бобоков стои зад редица благородни начинания, сред които изграждането и издръжката на християнският център в кърджалийския манастир „Успение Богородично“, паметникът на светите братя Кирил и Методий, дарен на българската общност в гр. Одеса, проектът на фондация „Братя Бобокови“- „Прекрасният Северозапад“ за подкрепа на духовните и културни ценности, възстановяването на църквата „Всех Святих“ в гр. Русе, международният фестивал за съвременно изкуство „Процес – Пространство“, който тази година бележи своята 25-та годишнина, и много други. 

Пламен Бобоков стои и зад сбъдването на мечтата на поколения русенци - изграждането на „Булстрад Арена“ - първата частна многофункционална зала в Югоизточна Европа, като част от голям проект за възраждането на град Русе и превръщането му в заслужен притегателен център за културни, спортни, обществени, конгресни и бизнес прояви на Дунавския регион.

назад