.

Пламен Бобоков със „Златна значка - Русе“ и звание „Почетен гражданин на град Русе“

06-05-2016

В навечерието на 6 май, празника на гр. Русе, крупният индустриалец и всепризнат меценат Пламен Бобоков, собственик на Приста Ойл, получи двойно признание от своите съграждани. Званието „Почетен гражданин на град Русе“ му бе връчено на тържествен концерт в Доходното здание от председателя на Общинския съвет на крайдунавския град чл.кор.д.т.н. професор Христо Белоев. По-рано през същия ден,  на официална церемония в сградата на Общината, той бе удостоен и с отличието „Златна значка - Русе“ от кмета на града Пламен Стоилов.

Високите отличия са присъдени на Пламен Бобоков за безспорния му принос в развитието на икономиката, инфраструктурата и културата на града, а също и за щедро дарителство.

Освен със сериозния устойчив международен бизнес, който притежава и ръководи заедно с брат си - Атанас Бобоков, Пламен Бобоков в частност или двамата братя заедно, стоят зад редица благородни начинания, сред които изграждането и издръжката на християнския център в кърджалийския манастир „Успение Богородично“, паметникът на светите братя „Кирил и Методий“, дарен на българската общност в гр. Одеса, проектът за подкрепа на духовните и културни ценности на фондация „Братя Бобокови“- „Прекрасният Северозапад“, възстановяването на църквата „Всех Святих“ в гр. Русе, международният фестивал за съвременно изкуство „Процес – Пространство“, който тази година отбелязва своята 25 годишнина, и много други. Братя Бобоков стоят и зад сбъдването на мечтата на поколения русенци - изграждането на „Булстрад Арена“ - първата частна многофункционална зала в Югоизточна Европа, като част от голям проект за възраждането на град Русе и превръщането му в притегателен център за културни, спортни, обществени, конгресни и бизнес прояви на Дунавския регион.

назад